MAKARNA ÇILGININDAN
FIRINDA SEBZELİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ
FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
200 gr Bezelye
3 Adet havuç
2 Kaşık margarin
2 Adet soğan
250 gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağı
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya
bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika
haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba
haşlanan makarnayı aktarın.
Havuçları soyup küp doğrayın. Bezelyeleri yıkayın. Küçük bir tencereye
su koyup kaynatın. Kaynayan suya bezelye ve havuçları atın. 20 dakika
haşlanınca suyunu süzün.
Başka bir tencerede margarini eritin ince kıyılmış soğanla kavurun. Haşlanan
bezelye ve havuçları da atıp karıştırarak 5 dakika kavurun. Kavrulduktan sonra
baharatları ekleyin
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave
edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine kavurduğunuz bezelyeli havuçları
ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice
harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin.
Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine
karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber
ekleyebilirsiniz.
Makarna çılgınından
tavsiyeler;
Bir tutam sevgi ilave etmeyi unutmayın.
soslumakarnayapanlar@gmail.com