MAKARNA ÇILGININDAN SOSLU MAKARNA TARİFLERİ

Makarna sevenler, aradığınız makarna sosları tariflerini bulucağınız bir blog burası. Her gün yeni makarna tarifleriyle buluşacağız. Tariflerimin hepsi denenmiş. Çok arkadaşım begendi. Umarım sizlerde İtalyan ve Türk mutfağından oluşan Makarna Çılgını blogumuzu begenirsiniz.
Sade makarnadan, Domatesli, Kremalı, Sebzeli, Soya soslu, Köri soslu ve daha çeşitli makarna sos tarifleriyle mutfaklarınıza misafir oludugum için mutluyum.
Lütfen sizinde bunlardan hariç makarna tarifleriniz varsa bizimle paylaşırsanız. Yayınlamaktan mutluluk duyarım.

İlginiz ve makarna sevginiz için teşekkür ederim
Saglıklı günlerle afiyet şeker olsun.
Bir tutam sevgi serpmeyi unutmayın.



ANASAYFADAKİ TÜM MAKARNA SOSLARI VE TARİFLERİ İÇİN TIKLA

Translate

Bu Blogda Ara

TATLI CADI

TATLI CADI
www.tatlicadi.com.tr

DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ
DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

MAKARNA TARİFLERİ

2 Mayıs 2013 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ

MAKARNA ÇILGININDAN
FIRINDA SEBZELİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ

FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
200 gr Bezelye
3 Adet havuç
2 Kaşık margarin
2 Adet soğan
250 gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağı
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
 
        Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba haşlanan makarnayı aktarın.
       Havuçları soyup küp doğrayın. Bezelyeleri yıkayın. Küçük bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya bezelye ve havuçları atın. 20 dakika haşlanınca suyunu süzün.
     Başka bir tencerede margarini eritin ince kıyılmış soğanla kavurun. Haşlanan bezelye ve havuçları da atıp karıştırarak 5 dakika kavurun. Kavrulduktan sonra baharatları ekleyin
 
Beşamel sos hazırlanışı;
      Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
      Derin kaptaki ılımış makarnanın içine kavurduğunuz bezelyeli havuçları ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
       Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin. Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
       180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Not; İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber ekleyebilirsiniz.

Makarna çılgınından tavsiyeler; Bir tutam sevgi ilave etmeyi unutmayın.

soslumakarnayapanlar@gmail.com

 

 
 

DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ
DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

GRİMAS PROFESYONEL MAKYAJ ÜRÜNLERİ