MAKARNA ÇILGININDAN
FIRINDA MANTARLI BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ
FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
500 gr Mantar
2 Kaşık margarin
250 gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağ
1 su bardagı un
3,5 su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya
bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika
haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba
haşlanan makarnayı aktarın.
Mantarları yıkayıp biraz kalın doğrayın. Bir tencerede margarini eritip
doğranmış mantarları10 dakika kavurun.
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave
edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine kavurduğunuz Mantarları ilave edip
iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice harmanlayın.
Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin.
Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine
karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not;İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber
ekleyebilirsiniz.
Makarna çılgınından
tavsiyeler;
Bir tutam sevgi ilave etmeyi unutmayın.
soslumakarnayapanlar@gmail.com
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder