MANTAR SOS İÇİN
MALZEMELER;
200 gr Mantar
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
350 gr Krema
1 Paket Penne makarna (kalem makarna)
1 Tatlı kaşığı bulyon ( et bulyon yada tavuk bulyon)
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
50 gr Mısır
Rende permesan peyniri
Tuz
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna Penne (kalem) makarnanızı ilave edin. 10-12 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. (hemen tüketim yapacaksanız soğuk suya tutmanıza gerek yok) Soğuk Su’dan geçirip süzün.
Geniş tavaya (wok tava olursa daha iyi olur) krema ve bulyon’u ilave edin. Krema köpürünce kavurduğunuz Mantarları ve mısırları ilave edin. 1 Dakika sonra haşlanmış Penne (Kalem) makarnayı ekleyin karıştırarak makarnanın kremayı emmesi sağlayın. Makarnanız servise hazır hale gelir. Makarnanızın üstüne rende permesan peynir serpin. Permesan ile lezzetine doyum olmaz. Afiyet olsun.
soslumakarnayapanlar@gmail.com
200 gr Mantar
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
350 gr Krema
1 Paket Penne makarna (kalem makarna)
1 Tatlı kaşığı bulyon ( et bulyon yada tavuk bulyon)
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
50 gr Mısır
Rende permesan peyniri
Tuz
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna Penne (kalem) makarnanızı ilave edin. 10-12 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. (hemen tüketim yapacaksanız soğuk suya tutmanıza gerek yok) Soğuk Su’dan geçirip süzün.
Geniş tavaya (wok tava olursa daha iyi olur) krema ve bulyon’u ilave edin. Krema köpürünce kavurduğunuz Mantarları ve mısırları ilave edin. 1 Dakika sonra haşlanmış Penne (Kalem) makarnayı ekleyin karıştırarak makarnanın kremayı emmesi sağlayın. Makarnanız servise hazır hale gelir. Makarnanızın üstüne rende permesan peynir serpin. Permesan ile lezzetine doyum olmaz. Afiyet olsun.
MAKARNA ÇILGINLARI SİZDE BİLDİĞİNİZ TARİFLERİ PAYLAŞIN
YanıtlaSil