FIRINDA KIYMALI BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ
FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
500 gr Kıyma
2 Kaşık margarin
5 Adet yeşil biber
2 Adet kuru soğan
250 gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağı
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya
bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika
haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba
haşlanan makarnayı aktarın.
Başka bir tencerede margarini eritin. İnce kıyılmış soğanlarla biberleri
kavurun. Kavrulduktan sonra kıyma ve baharatları ekleyin. Kıymayı 15-20 dakika
pişirmek yeterli gelecektir.
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave
edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine kavurduğunuz kıymalı karışımı ilave
edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice
harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin.
Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine
karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber ekleyebilirsiniz.
Makarna çılgınından
tavsiyeler;
Bir tutam sevgi ilave etmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder