MAKARNA SOSLARI TARİFLERİ.
Aradığınız Tüm Makarna ve soslarını soslumakarnayapanlar.blogspot.com adresinde bulabilirsiniz. Lütfen tıklayın.
Aradığınız Tüm Makarna ve soslarını soslumakarnayapanlar.blogspot.com adresinde bulabilirsiniz. Lütfen tıklayın.
BURGU MAKARNALI PATLICAN SOS YAPILIŞ TARİFİ
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
soslumakarnayapanlar@gmail.com
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
Bir
tutam sevgi serpmeyi unutmayın.
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Salça ve tereyağını ilave edin. Kırmızıbiber, nane ve tdakika naneyi yakmadan ocaktan alın. Hazırladığınız sosu Yoğurtlu mantının üzerine dökün. Çekilmiş cevizleri serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Bir tutam sevgi serpmeyi unutmayın.
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
MAKARNA ÇILGININ’DAN
KEREVİZLİ, KIRMIZI ŞARAP SOSLU FİYONK MAKARNA TARİFİ
MAKARNA HAZIRLIK MALZEMELERİ;
1 Paket Fiyonk Makarna 500gr
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Adet soğan
3 Adet olgun Domates
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Çay bardağı kırmızı Şarap
2 Çay bardağı su veya et suyu
2 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı toz şeker
Tuz
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, 2 Kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna fiyonk makarnanızı ilave edin. 14-16 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. Soğuk Su’dan geçirip hamurlaşmasını önleyin.
Soğanları ince ince doğrayın. Havuçları, Kerevizi temizleyip küp küp doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ayıklayıp dövün.
Orta boy tavada tereyağı eritip doğranmış soğanları ekleyip soteleyin. Soğanlar pembeleşince doğranmış Havuç, Kereviz ve rendelenmiş domatesleri de ilave edip 15-20 dakika daha soteleyin.
Dövülmüş sarımsak, Kırmız Şarap, 2 çay bardağı Suyu, Tuzu, Şekeri de ilave edip ağzını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince ateşten alın.
Makarnalarınızı servis tabaklarına alıp hazırladığınız sosu üzerine dökün. Soslu makarnalarınızı servis tabaklarına aldıktan sonra, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Şimdi makarnanız hazır. Afiyet olsun.
Bir tutam sevgi serpmeyi unutmayın.
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
soslumakarnayapanlar@gmail.com
MAKARNA ÇILGININ’DAN
FIRINDA SEBZELİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ
FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
200 gr Bezelye
3 Adet havuç
2 Kaşık margarin
2 Adet soğan
250 gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, Kırmızı pul biber
Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağı
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba haşlanan makarnayı aktarın.
Havuçları soyup küp doğrayın. Bezelyeleri yıkayın. Küçük bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya bezelye ve havuçları atın. 20 dakika haşlanınca suyunu süzün.
Başka bir tencerede margarini eritin ince kıyılmış soğanla kavurun. Haşlanan bezelye ve havuçları da atıp karıştırarak 5 dakika kavurun. Kavrulduktan sonra baharatları ekleyin.
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine kavurduğunuz bezelyeli havuçları ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin. Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber ekleyebilirsiniz.
Makarna çılgınından tavsiyeler; Bir tutam sevgi ilave etmeyi unutmayın.
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
MAKARNA ÇILGININ’DAN
FIRINDA MANTARLI BEŞAMEL SOSLU
MAKARNA TARİFİ
FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
500 gr Mantar
2 Kaşık margarin
250 gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, Kırmızı pul biber
Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağı
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba haşlanan makarnayı aktarın.
Mantarları yıkayıp biraz kalın doğrayın. Bir tencerede margarini eritip doğranmış mantarları 10 dakika kavurun.
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine kavurduğunuz Mantarları ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin. Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber ekleyebilirsiniz.
Makarna çılgınından tavsiyeler; Bir tutam sevgi ilave etmeyi unutmayın.
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
MAKARNA ÇILGININ’DAN
FUSULLİ KREMA JAMBON-MANTAR SOSLU MAKARNA TARİFİ
JAMBON-MANTAR SOS İÇİN MALZEMELER;
100 gr Jambon
150 gr Mantar
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Jambonları küp doğrayın. Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
Tavaya sıvı yağı koyup ocağın altını yakın. Doğradığınız mantarları, ısınan yağa ilave edip karıştırın. Mantarlar kavrulunca ocağın altını söndürün.
MAKARNA HAZIRLIK MALZEMELERİ;
350gr Krema1 Paket fusulli makarna 500 gr (Burgu)
1 Tatlı kaşığı bulyon ( et bulyon yada tavuk bulyon)
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Rende permesan peyniri
Tuz
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna Fusulli (Burgu) makarnanızı ilave edin..10-12 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. (hemen tüketim yapacaksanız soğuk suya tutmanıza gerek yok) Soğuk Su’dan geçirip süzün.
Geniş tavaya kremayı ilave edin. (wok tava olursa daha iyi olur)Tavanın altını yakın. Krema ısınınca köpürür, bulyon, jambon ve kavrulmuş mantarınızı ilave edin. 1 Dakika sonra haşlanmış Fusulli (burgu) makarnayı ekleyin karıştırarak makarnanın kremayı emmesi sağlayın. Makarnanızı tabaklara aktarın. Makarnanızın üstüne rende permesan peyniri serpin. Afiyet olsun.
4 Kişiliktir.
Not; Kremalı sosların sıcakken yenmesini tavsiye ederim.
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
YENİ BLOGUMUZDA DAHA YENİ SOSLU MAKARNA TARİFLERİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ.
AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN
http://soslumakarnasevenler.blogspot.com/
soslumakarnayapanlar@gmail.com
Hiç yorum yok :
Yeni yorumlara izin verilmiyor.